Brioškový chléb z Martiniku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 206 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 50 g Cukr třtinový
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Kakao - prášek
  • 40 g Mandlová pasta
  • 25 g Chlebový kvásek
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 4 ml Tresť vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 98.4 mg
  • Draslík 210.4 mg
  • Vláknina 14105 mg
  • Vitamín A 14105 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 425.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem, přidáme rozměklé máslo, třtinový cukr, hladkou mouku, kakaový prášek, sůl, mandlovou pastu a vanilkovou tresť.

  • 2

    Vmícháme kvásek, přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na brioškový chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu