Houstičky s jablkem a čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 4 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka chlebová
  • 45 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 5 g Droždí sušené
  • 100 g Jablko granátové
  • 60 g Čokoláda hořká
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 102.8 mg
  • Draslík 225.8 mg
  • Vláknina 6811 mg
  • Vitamín A 6811 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vodu a rozpuštěné máslo, přidáme cukr, sůl, chlebovou i celozrnnou mouku, jablka nakrájená na kostičky a nalámanou čokoládu. Promícháme, přidáme sušené droždí a uhněteme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout. Z těsta vytvoříme žemličky, jejichž ovrch nařízneme do šachovice, případně můžeme uplést houstičky jako copánek. Rozložíme je na plech, potřeme žloutkem a necháme ještě hodinu kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při teplotě 200 stupňů.

Komentáře k receptu