Krymské vareňje z citronů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Citrony
  • 1.5 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 29.6 mg
  • Vláknina 1880 mg
  • Vitamín A 1880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronů seřízneme kůru a vložíme je na 20 minut do vařící vody, potom je opláchneme studenou vodou, nakrájíme na půlkolečka a pečlivě vybereme jadérka.

  • 2

    Na hustý sirup svaříme cukr se 400 ml vody, vložíme dílky citronu, přivedeme k varu a odstavíme. Za hodinu sirup slijeme, necháme 15 - 20 minut povařit a citrony zalijeme. Za hodinu opět sirup slijeme, ještě jednou povaříme 15 - 20 minut, vlijeme na citrony, přidáme kůru z jednoho citronu a společně vaříme 15 - 20 minut.

  • 3

    Vareňje po vychladnutí zbavíme citronové kůry, naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme v chladnu.

Komentáře k receptu