Palačinky s pomerančovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr třtinový
  • 100 g Máslo
  • 15 ml Koňak
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Pomerančová šťáva
  • 4 kávová lžička Máslo
  • 0.5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 241.4 mg
  • Vláknina 4257.5 mg
  • Vitamín A 4257.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 776.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme palačinky: v míse tyčovým mixérem rozmixujeme vejce, mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a sůl na hladké těsto.

  • 2

    V pánvi na každou palačinku rozehřejeme po l lžičce másla. Každou palačinku upečeme z každé strany do zlatohněda. Hotové palačinky poskládáme na trojúhelníky a odložíme je na talíři stranou.

  • 3

    Připravíme pomerančový krém: do velké pánve nasypeme cukr, přidáme med, vodu a za stálého míchání při mírné teplotě uvaříme karamelovou omáčku. Ke konci přimícháme pomerančovou šťávu a změklé máslo. Při míchání dáváme pozor, protože omáčka začne prskat. Mícháme do doby, až se máslo rozpustí a vše se spojí. Vznikne hladký krém, do kterého poklademe palačinky. Přelijeme je koňakem a flambujeme je do doby, až plamen zhasne. Poté servírujeme.

Komentáře k receptu