Pomerančový salát s fenyklem, ředkvičkami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 8 ks Ředkvička
  • 1 ks Pomeranč červený
  • 1 ks Fenykl
  • 1 ks Sedlčanský Hermelín
  • 1 špetka Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Kopr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 233.8 mg
  • Vláknina 3221.4 mg
  • Vitamín A 3221.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme červené ředkvičky a fenykl. Větší pomeranč (pokud možno červený) oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Z fenyklu si odložíme několik zelených lístků a bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky. Taktéž nakrájíme i ředkvičky. Hermelín rozkrojíme na poloviny a každou polovinu nakrájíme na plátky. Snítku (1 lžíce) mladého kopru omyjeme a lístky otrháme. Ve sklenici rozmícháme olivový olej s 2 lžičkami citrónové šťávy a špetkou cukru.

  • 2

    Vše tuhé ingredience přidáme k pomeranči do mísy, zlehka promícháme, zalijeme připravenou zálivkou a dáme na 1 hodinu do chladničky.

  • 3

    Salát těsně před podáváním ozdobíme snítkami fenyklu a kopru.

Komentáře k receptu