Kudlásky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Pšeničná mouka hrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 98.3 mg
  • Draslík 38.8 mg
  • Vláknina 830 mg
  • Vitamín A 830 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme do varu mléko.

  • 2

    V misce rozmícháme mouku s rozšlehaným vejcem, solí a olejem. Vypracujeme husté těsto, z nějž lžičkou vykrajujeme malé nočky a vkládáme do vroucího mléka. Vaříme zhruba 8 – 10 minut.

  • 3

    Podáváme i s mlékem na hlubokém talíři, sypeme kakaem, cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu