Beefburger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.25 ks Okurka salátová
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 plátek Zelí hlávkové bílé
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 82.1 mg
  • Draslík 762.3 mg
  • Vláknina 8741.3 mg
  • Vitamín A 8741.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 140 °C. Rajče a okurku nakrájíme na plátky. Dva listy zelí opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Mleté maso v míse promícháme s vodou, přidáme jemně pokrájenou cibuli, sůl a pepř.

  • 3

    Z hmoty vytvarujeme dvě placičky, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran, až se maso zatáhne. Poté dáme placičky do pekáče, přelijeme výpekem, přidáme na každou placičku větvičku rozmarýnu a pečeme zhruba 10 – 12 minut. Před koncem pečení dáme do trouby rozpéct housky, nejlépe housky na hamburgry.

  • 4

    Housky podélně rozřízneme, spodní díl housky potřeme kečupem a tatarkou. Položíme na každou housku list zelí, poklademe zeleninou, dáme masovou placičku a přikryjeme druhou půlkou housky.

Komentáře k receptu