Propadlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Tvaroh tučný
  • 170 g Cukr krupice
  • 250 ml Voda pitná
  • 170 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 kávová lžička Pudinkový prášek - jahodový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 126.1 mg
  • Draslík 209.6 mg
  • Vláknina 3437.3 mg
  • Vitamín A 3437.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 194.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vymažeme máslem, vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Měkké tvarohy ušleháme s vanilkovým cukrem smíchaným s pudinkem, nejlépe ovocným.

  • 3

    Těsto připravíme důkladným smícháním všech surovin (kypřicí prášek a sodu vmícháme naposledy).

  • 4

    Těsto vlijeme na plech a náplní na něj tvoříme mřížku. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu