Skořicovník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • 450 g Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 9 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 165 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 159 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 463.7 mg
  • Vláknina 8722.5 mg
  • Vitamín A 8722.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny sypké suroviny smícháme v míse, přidáme vejce a postupně přimícháváme mléko a olej.

  • 2

    Hladké těsto vlijeme do silikonové dortové formy, aby vrstva těsta nebyla moc silná, a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 20 minut. Těsto je upečené, pokud se nelepí na vpíchnutou špejli.

Komentáře k receptu