Domácí česnekové housky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Cukr třtinový
  • 56 g Máslo čerstvé
  • 420 g Pšeničná mouka hladká chlebová
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Droždí sušené
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 1.5 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2863 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 115.8 mg
  • Draslík 79.8 mg
  • Vláknina 908.8 mg
  • Vitamín A 908.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 136.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do domácí pekárny dáme na spodek rozpuštěné máslo, vejce, lžičku soli, vlažné mléko a vodu, utřený česnek. Zasypeme to moukou a nahoru dáme cukr a droždí.

  • 2

    Necháme vypracovat těsto.

  • 3

    Z těsta vyválíme podlouhlého hada, kterého nakrájíme na šest dílů. Ty necháme 20 minut kynout.

  • 4

    Potřeme je žloutkem, posypeme hrubou solí a kmínem a pečeme 20 minut na 200 °C.

  • 5

    Podáváme.

Komentáře k receptu