Mini vegetariánské frittaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g sýr parmazán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 100.5 mg
  • Vláknina 815 mg
  • Vitamín A 815 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Sýr nastrouháme na jemno.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 4

    Připravíme si formičky na muffiny – pokud máte kvalitní, nemusíte vymazávat.

  • 5

    Ve větší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Přidáme všechnu zeleninu, osolíme, opepříme a smažíme 5 minut.

  • 6

    Ve velké míse mezitím rozmícháme vejce s trochou solí a pepře, vmícháme parmazán a také pažitku.

  • 7

    Po vychlazení rozdělíme zeleninu do formiček na muffiny (budeme potřebovat 12 formiček) a zalijeme je sýrovou směsí.

  • 8

    Pečeme 10-12 minut, dokud vejce neztuhnou.

Komentáře k receptu