Hlávkový salát po sicilsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Salát hlávkový
  • 10 ks Olivy černé
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 3183 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 92.7 mg
  • Vláknina 25154.8 mg
  • Vitamín A 25154.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávku salátu omyjeme, vložíme do utěrky a krouživým pohybem odstříkáme všechnu vodu.

  • 2

    Z oleje, soli, pepře, citronové a pomerančové šťávy připravíme marinádu. Nalijeme ji na připravený salát. Ozdobíme olivami.

Komentáře k receptu