Jarní salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Olej stolní
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Karotka
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Pšeničné klíčky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 303.4 mg
  • Vláknina 8105 mg
  • Vitamín A 8105 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opraný a osušený salát natrháme na menší kousky.

  • 2

    Oškrábanou karotku a oloupanou kedlubnu nastrouháme nahrubo.

  • 3

    přidáme jemně nasekané mladé lístky kedlubny a vojtěškové klíčky, promícháme ve velké skleněné nádobě a zalijeme sladkokyselou zálivkou připravenou z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a cukru.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu