Špagety s bramborami a fazolkami
Suroviny
- 40 g Sýr Parmezán
 - 40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 300 g Brambory
 - 300 g Fazolové lusky zelené
 - 200 g Špagety, Makarony
 - 10 g Bazalka
 - 50 g Oříšky piniové
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 8 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 584 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 683.8 mg
 - Vláknina 12162.8 mg
 - Vitamín A 12162.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Piniové oříšky nasucho opražíme. Česnek oloupeme a rozmixujeme s lístky bazalky, citronovou šťávou, rozdrobeným sýrem a 2/3 pinií. Nakonec vmícháme olej.
 - 
                                2
Oloupané brambory nakrájíme na osminky a vaříme v osolené vodě asi 20 minut.
 - 
                                3
Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě asi 10 minut, potom k nim přidáme špagety a vaříme dalších 8 minut. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                4
Fazolky a špagety vložíme s připraveným pestem do mísy. Přidáme brambory i s vodou, ve které se vařily. Vše promícháme a opepříme.
 - 
                                5
Pokrm upravíme na talíře a posypeme zbylými piniemi.