Lasagne s úhořem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 33 mg
 - Draslík 244.8 mg
 - Vláknina 6005 mg
 - Vitamín A 6005 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prosijeme na vál mouku a přidáme tolik vody, abychom rukama vypracovali vláčné a hladké těsto. Válečkem ho tence rozválíme a nakrájíme z něho 3-5 cm široké nudle.
 - 
                                2
Petrželku a česnek společně nasekáme. Do nádoby dáme olej, nasekaný česnek s petrželkou, dužinu z rajčat a lístky bazalky. Vše osolíme, opepříme, promícháme a zakryté pokličkou při mírné teplotě 8-10 minut podusíme. Přidáme na kousky pokrájené plátky úhoře a všechno ještě asi 12 minut dusíme.
 - 
                                3
Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme připravené lasagne al dente. Scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou a podáváme.