Rajská omáčka s červeným vínem a Tortellini
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 400 g Rajčata
 - 100 g Smetana 12% (konzumní)
 - 100 g Salám Mortadela
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 250 g Mozzarella
 - 10 g Oregano čerstvé
 - 400 g Těstoviny Tortellini sýrové
 - 250 ml Víno červené
 - 100 ml Víno portské
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1234 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 116.4 mg
 - Draslík 700.7 mg
 - Vláknina 11489 mg
 - Vitamín A 11489 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Papriky oloupeme a nakrájíme na velmi jemné proužky. Cibuli rovněž nakrájíme na tenké proužky, česnek prolisujeme. Zahřejeme olivový olej a papriky, cibuli a česnek trochu opečeme. Přilijeme červené a portské víno, přidáme bobkový list a tekutinu vyvaříme na jednu třetinu. Přidáme rajčata, práškovou papriku a smetanu a necháme jednou přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme zapékací mísu a rozložíme do ní těstoviny. Přelijeme je rajskou omáčkou a poklademe plátky salámu a plátky mozarelly. Osolíme, opepříme a posypeme několika lístky oregana. V horké trou-bě zapékáme 25-30 minut. Před podáváním posypeme zbývajícím čerstvým oreganem.