Kuřecí prsa s kuskusem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
 - 250 g Kuskus
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Brukev řepka
 - 2 ks Citronová tráva
 - 5 ks Nové koření celé
 - 0.5 dl Olej olivový
 - 2.5 dl Voda pitná
 - 3 dl Vývar asijský
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 5 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
 - 5 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 711 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 51.2 mg
 - Draslík 1242 mg
 - Vláknina 7945.2 mg
 - Vitamín A 7945.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Zelenou fazolku očistíme, omyjeme a překrojíme napůl. Brukev (vodnici) omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Citronovou trávu omyjeme a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Do hrnce dáme asijský vývar se sójovou omáčkou, vínem a přivedeme k varu. Vložíme do něj kostičky brukve, fazolové lusky, citronovou trávu a koření. Vývar se nesmí zprudka vařit, ale jenom tak lehce probublávat 7 minut, pak zeleninu scedíme.
 - 
                                3
V druhém hrnci uvaříme kuskus: vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přimícháme opatrně 250 g kuskusu a necháme 2 minuty povařit. Dále na mírném ohni povaříme ještě cca 3 minuty. Hrnec s kuskusem odstavíme z plotny a necháme dojít. Občas promícháme.
 - 
                                4
Kuřecí prsa ve woku orestujeme na rozpáleném oleji, ochutíme je solí, pepřem a přidáme k nim zeleninu. Promícháme, přidáme piniové oříšky a uvařený kuskus. Vše opékáme ještě 3 minuty, rozdělíme porce do misek a podáváme.