Kančí kotlety s těstovinami
Suroviny
- 60 g Fíky čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 20 g Petržel - nať
 - 10 g Nové koření celé
 - 10 g Jalovec
 - 800 g Kančí pečeně
 - 20 g Margarín
 - 400 g Těstoviny Tagliatelle
 - 250 g Houby nakládané
 - 60 ml Olej olivový
 - 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 500 ml Víno červené
 - 125 ml Bujón houbový
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1120 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1052 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 93 g
 - Cholesterol 167.8 mg
 - Draslík 1155 mg
 - Vláknina 10780 mg
 - Vitamín A 10780 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
 - 
                                2
Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Smícháme s olejem a kořením. Stroužky česneku oloupeme, vidličkou je trochu rozmačkáme a přidáme do směsi. Osolíme.
 - 
                                3
Maso potřeme směsí. Margarín rozehřejeme na pánvi a kotlety smažíme asi 8 minut. Neustále je potíráme marinádou. Zalijeme vínem a bujonem a necháme dalších 10 minut uležet.
 - 
                                4
Houby necháme okapat v cedníku a přidáme ke směsi. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do omáčky vmícháme smetanu.
 - 
                                5
Těstoviny scedíme, upravíme s kotletami na talíře, ozdobíme dílky fíku a podáváme.