Ostré cavatappi se sépiemi a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 2553 mg
 - Bílkoviny 99 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 560 mg
 - Draslík 2149.2 mg
 - Vláknina 14707.5 mg
 - Vitamín A 14707.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme nadrobno šalotku a papričku a orestujeme na oleji. Ze sépií odstraníme vnitřnosti, vyřízneme oči a zobáček nacházející se mezi chapadly. Opatrně vyjmeme i váčky s černí, abychom je neroztrhli. Pečlivě omyjeme.
 - 
                                2
Hrášek dáme na pánev se šalotkou a vaříme pod pokličkou, přitom podléváme vývarem.
 - 
                                3
Sépie nakrájíme na proužky a přidáme k hrášku, když je v polovině doby varu. Tymián a petrželku nadrobno nasekáme a dáme stranou. Sépiovou čerň, která se nacházela ve váčcích, rozředíme troškou vývaru a podlijeme omáčku chvíli předtím, než k ní přidáme scezené těstoviny uvařené ,a1 dente". Dobře promícháme těstoviny s omáčkou a okořeníme nasekaným tymiánem a petrželkou. Za pomoci větší kulaté formičky upravíme na talíř a ihned podáváme.