Celozrnné ravioli plněné brokolicí s langustou
Suroviny
- 500 g Brokolice
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 350 g Langusta
- 150 g Rajčata
- 100 g Brokolice
- 40 g Olivy černé
- 50 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 150 g Mouka pšeničná celozrnná
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Feferony
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1216 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 508.9 mg
- Draslík 904.1 mg
- Vláknina 21580.8 mg
- Vitamín A 21580.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 144.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. 
- 
                                2Brokolici uvaříme a rozmixujeme se solí, pepřem, feferonkou a olejem. 
- 
                                3Z těsta vyválíme 2 slabé pláty. Na první dáme ve stejné vzdálenosti brokolicovou náplň a přiložíme druhý plát a utvoříme ravioli. 
- 
                                4Langusty vyloupeme, nakrájíme na kousky. 
- 
                                5Z krunýřů uvaříme s bobkovým listem rybí vývar. Omáčku uděláme tak, že maso z langust opečeme s česnekem na másle, s rajčaty a vypeckovanými olivami. Podlijeme rybím vývarem a sundáme z ohně. Ravioli vaříme 5 minut v osolené vodě a přendáme je do omáčky, přidáme trochu másla. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        