Kachní polévka po italsku
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
 - 150 g Játra kuřecí
 - 150 g Pórek
 - 150 g Žaludky drůbeží
 - 150 g Kuřecí srdíčka
 - 200 g Fazole bílé sterilované
 - 100 g Tortellini se šunkou
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Česnek
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Petržel kořen
 - 2 ks Cibule lahůdková
 - 0.5 l Voda pitná
 - 4 dl Víno červené
 - 8 dl Voda pitná
 - 1 kg Kachna mražená
 - 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Nové koření celé
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 1 polévková lžíce Pepř černý celý
 - 3 polévková lžíce Husí sádlo
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1511 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 286 g
 - Sodík 489 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 196.5 mg
 - Draslík 1175.1 mg
 - Vláknina 20679.8 mg
 - Vitamín A 20679.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.8 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tortellini se šunkou předvaříme v menší nádobě ve slané vodě (podle návodu). Pak je scedíme.
 - 
                                2
Konzervované velké (máslové) fazole scedíme a necháme odkapat.
 - 
                                3
Lahůdkovou zelenou cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme.
 - 
                                4
V pánvi rozpustíme máslo, které smícháme s pepřem a pak na něm zpěníme cibuli s pórkem, přidáme fazole a společně vše krátce podusíme.
 - 
                                5
V hrnci přivedeme k varu kachní bujon. Dáme do něj předvařené tortellini a podušenou fazoli se zeleninou, dochutíme solí, povaříme ještě 4 minuty a podáváme.
 - 
                                6
Bujon z kachny [29086]:
 - 
                                7
Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.
 - 
                                8
Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
 - 
                                9
Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
 - 
                                10
Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením přiložíme do polévky.
 - 
                                11
Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
 - 
                                12
Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.