Špagety s játry
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 839 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1239 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 321.9 mg
- Draslík 829.1 mg
- Vláknina 14140 mg
- Vitamín A 14140 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Špagety uvaříme podle návodu ve slané vodě. Oloupeme cibuli, 
- 
                                2posekáme. Smrže necháme změknout ve vlažné vodě. 
- 
                                3Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Vyjmeme smrže z vody a necháme okapat. 
- 
                                4Rozpustíme máslo na pánvi a zlehka v ní osmahneme smrže společně s cibulí a rajčaty. Osolíme a opepříme. 
- 
                                5Játra opereme a poklepem utěrkou osušíme, nakrájíme na kostky. Pak přidáme ke směsi smržů a rajčat a přibližně 8 minut podusíme. Ještě jednou osolíme a opepříme. 
- 
                                6Vyjmeme játra a odstavíme do tepla. Směs smržů a rajčat podlijeme vývarem a vydusíme do hustší šťávy. Nakrájíme sušené hovězí maso na nudličky a zamícháme do omáčky. Špagety podáváme s omáčkou, játry, zdobené parmezánem a majoránkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        