Špagety s houbovou omáčkou a tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 489 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 86.8 mg
 - Draslík 198.8 mg
 - Vláknina 2330 mg
 - Vitamín A 2330 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
Osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek na másle a oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme plátky žampionů a 2 minuty podusíme. Podlijeme smetanou a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a omáčku zvolna zredukujeme.
 - 
                                3
Do omáčky vložíme kousky tuňáka, přidáme citronovou šťávu, sekanou petrželku, sůl, pepř a promícháme. Za stálého míchání omáčku prohřejeme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.