Linguine se špenátem a šunkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 8 g
- Sodík 686 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 664.1 mg
- Vláknina 6490 mg
- Vitamín A 6490 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. 
- 
                                2V průběhu vaření těstovin smažíme šunku a jarní cibulky na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 5 minut dokřupava. 
- 
                                3Špenátu odstraníme řapíky, listy nahrubo pokrájíme a přidáme na pánev. Vmícháme ocet a cukr, zakryjeme a asi 1 minutu povaříme, až špenát změkne. Osolíme a opepříme. 
- 
                                4Omáčku dáme na těstoviny a protřeseme, aby se rovnoměrně promíchaly. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        