Se škeblemi vermicelli
Suroviny
- 400 g Těstoviny Vermicelli
 - 400 g Mušle v nálevu
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.25 dl Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
 - Sacharidy 129 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1332 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 129 g
 - Cholesterol 72.1 mg
 - Draslík 596.5 mg
 - Vláknina 13451 mg
 - Vitamín A 13451 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme těstoviny a polovinu olivového oleje a 10 minut vaříme. Poté scedíme, vrátíme do hrnce a přidáme máslo. Zakryjeme hrnec poklicí, zatřeseme jím a udržujeme v teple.
 - 
                                2
V kastrolu rozehřejeme zbytek oleje, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, přidáme česnek a osmahneme ho minutu. Přelijeme polovinu nálevu ze škeblí s vínem do kastrolu, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Do kastrolu přidáme petrželku, oregano, sůl, škeble a muškátový oříšek. Vaříme, dokud se omáčka neprohřeje.
 - 
                                3
Těstoviny dáme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme.