Omáčka slezinová
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 7 g
- Sodík 897 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 219.6 mg
- Draslík 304 mg
- Vláknina 1774.5 mg
- Vitamín A 1774.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slezinu očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. 
- 
                                2V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme mletou slezinu, podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut. Zahustíme jíškou, osolíme, opepříme, přidáme česnek, majoránku a mletý kmín. 
- 
                                3Povaříme ještě 5 minut a odstavíme. 
- 
                                4Omáčku podáváme k vařeným těstovinám. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        