Těstovinový salát se sýrem a nudlemi
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
 - 150 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 100 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 75 g Těstoviny konzumní
 - 100 g Fazolové klíčky
 - 75 g Nudle vaječné
 - 3 ml Sůl
 - 500 ml Voda pitná
 - 3 ml Pepř černý mletý
 - 15 ml Muškátový oříšek
 - 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Paprika oranžová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 686 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 73.1 mg
 - Draslík 395.2 mg
 - Vláknina 5245 mg
 - Vitamín A 5245 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mírně slané vodě povaříme těstoviny zhruba 8 - 10 minut. Nudle také uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Těstoviny slijeme, opláchneme pod studenou vodou a necháme je okapat.
 - 
                                2
Papriku nakrájíme na čtvrtky a jádřinec společně se semínky i dužinou zase na drobné kostičky. Fazolové klíčky opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je okapat.
 - 
                                3
Smícháme dohromady nadrobno nasekanou šalotku, nivu a jogurt, vzniklou směs vložíme spolu s muškátovým oříškem do mixéru a rozmixujeme na kaši. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme worcesterskou omáčku. Do hluboké mísy dáme papriku, fazolové klíčky, na čtverečky nakrájený ementál a nudle s těstovinami. Rozdělíme do čtyř misek a zalijeme zálivkou.