Špagety Neapol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 105 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 648.3 mg
 - Vláknina 14555.2 mg
 - Vitamín A 14555.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme najemno, nasypeme do rozpáleného oleje a pod pokličkou, za občasného míchání, při nízké teplotě asi 10min podusíme.
 - 
                                2
Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, nasekanou petrželku, cukr a půl hrnku vody. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod pokličkou asi 45min povaříme. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Mezitím špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                4
Omáčkou přelijeme špagety, promícháme a podáváme.