Fettuccine s cuketou a osmaženou bazalkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 817 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 57 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 20.5 mg
- Draslík 236.2 mg
- Vláknina 6408.7 mg
- Vitamín A 6408.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na pánvičče rozehřejeme olej a postupně opékáme dokřupava bazalkové lístky, každý cca 1minutu. Poklademe na papírový ubrousek abychom lístky zbavili přebytečného tuku. 
- 
                                2Poté v hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme nastrouhanou cuketu a za občasného míchání krátce orestujeme, až změkne. 
- 
                                3Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, nasypeme na cuketu, posypeme strouhaným parmazánem a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře, ozdobíme opečenými bazalkovými lístky a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        