Rigatoni s cuketou a ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 688.6 mg
 - Vláknina 11313.8 mg
 - Vitamín A 11313.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rigatoni uvaříme v dostatečném množstsví osolené vody dle návodu na obalu.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme omyté a očištěné cukety, které zhruba 2 minuty blanšírujeme. Poté je vyjmeme, opláchneme studenou vodou. Nakrájíme na plátky o šířce přibližně 1 cm. Bazalku opláchneme, očistíme, otrháme lístky a pokrájíme je na proužky. Oloupeme česnek, rozkrájíme ho nadrobno.
 - 
                                3
Na pánev nalijeme olej, rozpálíme ho, vložíme plátky cukety, které z obou stran osmažíme. K cuketám přidáme česnek, promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Promícháme je s cuketou, bazalkou a ricottou. Vše dochutíme solí a pepřem, upravíme na talíře a podáváme posypané strouhaným parmezánem.