Těstovinový salát s mrkví a hráškem
Suroviny
- 300 g Hrášek
- 40 g Máslo čerstvé
- 300 g Mrkev kořen
- 200 g Sýr Gorgonzola
- 350 g Těstoviny Pappardelle
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Ocet malinový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1022 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 62.2 mg
- Draslík 207.2 mg
- Vláknina 17544.2 mg
- Vitamín A 17544.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. 
- 
                                2Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na plátky. Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme máslo, vložíme mrkev a smažíme ji asi 3 minuty. K mrkvi přidáme hrášek, podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. 
- 
                                3V misce smícháme ocet, pepř, sůl a olivový olej. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme najemno a přidáme do dresinku. Těstoviny promícháme se zeleninou a dresinkem. 
- 
                                4Na menší kousky natrháme gorgonzolu. Salát upravíme na misky a podáváme posypaný gorgonzolou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        