Zapečené linguine carbonara
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 24 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 286.3 mg
- Draslík 113.7 mg
- Vláknina 339.8 mg
- Vitamín A 339.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Gril předehřejeme na střední teplotu. Zapékací mísu vymažeme olejem nebo rozehřátým máslem. 
- 
                                2Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. 
- 
                                3Mezitím rozšleháme vejce se smetanou, přidáme nakrájenou šunku, nastrouhaný parmazán (cca 3lžíce si odložíme), nasekanou pažitku a ochutíme solí a pepřem. 
- 
                                4Směs promícháme, nalijeme na těstoviny, přidáme rozehřáté máslo a za stálého míchání krátce zahřejeme, až směs mírně zhoustne. Vaječná směs musí být hladká a tekutá, nevaříme. 
- 
                                5Těstoviny vložíme do zapékací mísy, posypeme zbytkem parmazánu, několik minut zapečeme pod rozehřátým grilem dozlatova a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        