Fusilli s kuřecím masem a krevetami
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 60 g Krevety tygří - loupané
 - 300 g Těstoviny Fusilli
 - 180 g Fazole bílé sterilované
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Víno bílé
 - 20 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 894 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 187.3 mg
 - Draslík 715 mg
 - Vláknina 9399.3 mg
 - Vitamín A 9399.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Kopr nasekáme najemno.
 - 
                                2
Kuřecí maso vložíme do pekáče, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 minut. Udušené maso vyjmeme, vývar odložíme.
 - 
                                3
V rendlíku z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, 150 ml vývaru z kuřete a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme krevety a vaříme ještě asi 3 minuty. V hotové omáčce necháme prohřát maso a fazole.
 - 
                                4
Před podáváním vmícháme do omáčky kopr, sůl a pepř.
 - 
                                5
Do vroucí osolené vody s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a držíme na teple.