Těstovinový salát s hovězím masem
Suroviny
- 450 g Těstoviny Fusilli
 - 450 g Hovězí kýta
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 65.3 mg
 - Draslík 800.6 mg
 - Vláknina 11618.8 mg
 - Vitamín A 11618.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme s 2 lžícemi olivového oleje.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme přes vlákno na menší kousky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Maso krátce opečeme za stálého míchání v rozehřátém zbylém oleji.
 - 
                                3
Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme je nadrobno. Okurku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                4
V nízkém hrnci smícháme limetkovou šťávu, vývar, med a vše krátce povaříme. Potom do hrnce přidáme nakrájené jarní cibulky, okurku, rajčata a osmažené kousky masa, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                5
Těstoviny rozdělíme na talíře, dáme na ně směs masa a zeleniny a podáváme.