Fettuccine s halibutem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 503 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 96.2 mg
 - Draslík 665.1 mg
 - Vláknina 7780.5 mg
 - Vitamín A 7780.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z halibuta opláchneme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Opláchneme tymián, vytřepeme vodu, otrháme lístky od stonku. Očistíme menší cukety, omyjeme, rozkrojíme podélně na půlky a nakrájíme na kostky. Přivedeme k varu asi 0,5 l vody a cukety blanšírujeme 1 minutu. Slijeme přes síto a prudce zchladíme studenou vodou.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 4 l osolené vody a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu.
 - 
                                3
Po obou stranách opečeme halibuta asi 3 minuty na rozpáleném másle. Vyndáme a dáme na teplé místo. Slijeme těstoviny přes síto a necháme krátce vykapat.
 - 
                                4
Do pánve s máslem, na kterém jsme opékali rybu, přilijeme smetanu a necháme vařit asi 3 minuty. Poté omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme cuketu a přisypeme tymián, necháme spolu projít varem.
 - 
                                5
Rozdělíme těstoviny na nahřáté talíře, přidáme omáčku, navrch vložíme plátky halibuta a podáváme.