Špagety s roketou pro alergiky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 2 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 174.5 mg
- Vláknina 13146.7 mg
- Vitamín A 13146.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do většího hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní špagety a uvaříme je tak, aby byly na skus. 
- 
                                2Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Očistíme chilli papričku, rozkrojíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Z 1,5 chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru. 
- 
                                3Na pánev vlijeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, chilli papričku a citronovou kůru. Zahříváme, než česnek změkne, tedy asi 2 minuty. Pak přilijeme citronovou šťávu. 
- 
                                4Těstoviny scedíme a zalijeme ochuceným olejem. Lístky rokety nasekáme nadrobno. Sýr tofu nastrouháme. Promícháme špagety s lístky rokety a 1/2 množství sýra. Osolíme, opepříme a posypeme zbytkem sýra. Podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        