Salát z těstovin se sýrem bocconcini, chřestem a oreganem
Suroviny
- 155 g Chřest bílý
 - 350 g Těstoviny Conchiglie
 - 200 g Sýr Bocconcini
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Oregano sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 159.9 mg
 - Vláknina 6267.3 mg
 - Vitamín A 6267.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Chřest nakrájíme na malé kousky, krátce povaříme, vyjmeme a zchladíme v ledové vodě. Jakmile vychladne,zcedíme jej a necháme okapat.
 - 
                                3
V salátové míse smícháme těstoviny, chřest, na tenké plátky nakrájený sýr, na čtvrtiny nakrájená rajčata a lístky čerstvého oregana.
 - 
                                4
Salát pokapeme zálivkou, na kterou rozšleháme ořechový olej, oba octy, sůl a pepř. Dobře promícháme a podáváme.