Tagliatelle s čerstvým krabem
Suroviny
- 340 g Těstoviny Tagliatelle
- 310 g Krab
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 13 g
- Sodík 539 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 65.7 mg
- Draslík 312.3 mg
- Vláknina 4895 mg
- Vitamín A 4895 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dle návodu uvaříme těstoviny. 
- 
                                2Rozehřejeme olej ve velké pánvi a smažíme 4 minuty česnek, čili papričku a citronovou kůru. Dáme pozor, aby nezhnědly. 
- 
                                3Přidáme krabí maso, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a 2 minuty prohřejeme. Okořeníme dle chuti. 
- 
                                4Rozdělíme těstoviny do servírovacích misek a zalijeme omáčkou s krabím masem. 
- 
                                5Ozdobíme petrželí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        