Holoubata nadívaná, pečená
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1657 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 115 g
- Sodík 1383 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 876.7 mg
- Draslík 1128.6 mg
- Vláknina 847.2 mg
- Vitamín A 847.2 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očistíme holoubata, housku pokropíme vodou, vymačkáme a smícháme s nakrájenou slaninou, vejci, petrželkou, solí, pepřem a muškátovým květem. 
- 
                                2Naplníme holoubata, zašijeme, přelijeme rozehřátým máslem a dáme do vymazaného pekáče. 
- 
                                3Zbylou nádivku dáme na pekáč. Pečeme 30 minut při 220 stupních přiklopené poklicí. Během pečení podléváme vypečenou šťávou a teplou vodou. 
- 
                                4Před dopečením poklici sundáme a dozlatova upečeme. 
- 
                                5Odstraníme nitě, šťávu zaprášíme malým množstvím mouky, zředíme a povaříme s vodou. 
- 
                                6Podáváme s brambory nebo rýží s různými salátem či kompotem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        