Chalupářské těstoviny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 39 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 133.6 mg
- Draslík 271 mg
- Vláknina 3986.5 mg
- Vitamín A 3986.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zelí překrájíme a povaříme v nálevu asi 30 minut. 
- 
                                2Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené špekáčky, předem namočené překrájené houby a vše opékáme. Potom zalijeme šťávou z hub a podusíme. 
- 
                                3Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem a promícháme je se zelím a špekáčkovou směsí. Urovnáme do pekáčku a dáme zapéci do trouby. Když pokrm na povrchu zrůžoví, zalijeme jej smetanou s rozšlehaným vejcem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        