Sladkokyselé pálivé nudle s míchanými dary moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Nudle z fazolí mungo
  • 60 g Garnát obecný
  • 55 g Hřebenatka
  • 15 g Houby černé
  • 60 g Olihně
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 4 ks Mušle slávky
  • 3 ks Šalotka
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 hrst Salát hlávkový
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1241 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 3132 mg
  • Bílkoviny 135 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 350.4 mg
  • Draslík 4710.2 mg
  • Vláknina 2487 mg
  • Vitamín A 2487 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.4 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve namočíme zámotky nudlí na 1-2 minuty do vařící vody, aby změkly, necháme je okapat a nakrájíme je na menší kousky. Houby namočíme na 2-3 minuty do vařící vody, potom necháme okapat a nahrubo nasekáme.

  • 2

    Vyloupeme, očistíme a nařízneme garnáty podélně po hřbetu, aby se otevřeli (ocásek a hlavičku necháme). Stáhneme kůži z olihní, uvnitř propláchneme a nakrájíme na 0,5 cm široké kroužky. Hřebenatky zbavíme tmavých žilek.

  • 3

    Vydrhneme slávky i se škeblemi dočista a odstraníme z ulit vousy. Otevřené mušle vyhazujeme.

  • 4

    V pánvi Wok rozpálíme olej a naprudko v něm usmažíme utřený česnek do světlehněda. Česnek přendáme na talířek.

  • 5

    Opět v pánvi Wok dusíme na středně prudkém ohni směs garnátů, olihní a mušlí v limetkové šťávě asi 2 minuty, až se garnáti rozevřou. K tomu přidáme hřebenatky a dusíme ještě asi 1 minutu. Neotevřené mušle opět vyhodíme. Přidáme nudle a houby a dále 2 minuty dusíme, až jsou hotové. Odstavíme z ohně, přidáme na tenká kolečka nakrájené (pouze bílé nadzemní části) snítky citronové trávy, na tenká kolečka nakrájenou šalotku, chilli koření, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, promícháme a dokořeníme.

  • 6

    Servírujeme na talíři pokladeném listy hlávkového salátu. Na směs z darů moře nasypeme na kroužky nakrájenou a jader zbavenou chilli papričku a smažený česnek.

Komentáře k receptu