Pikantní nudlová polévka
Suroviny
- 350 g Brambory
 - 100 g Mrkev kořen
 - 100 g Kukuřice cukrová
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 150 g Nudle rýžové
 - 4 ks Chilli paprička
 - 8 ks Maracuja
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.2 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
 - 1 polévková lžíce Galgan
 - 4 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Cukr palmový
 - 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1008 kcal
 - Sacharidy 151 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 1568 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 149 g
 - Cholesterol 0.7 mg
 - Draslík 607.2 mg
 - Vláknina 93128.5 mg
 - Vitamín A 93128.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pánev rozehřejeme, dáme tamarindovou pastu, chilli papričky, prolisovaný česnek, drobně nakrájený galgán, rybí omáčku, cukr, natrhané listy mauricijské papedy a kuřecí vývar. Za stálého míchání přivedeme k varu. Oheň zmírníme a pozvolna vaříme 5 minut.
 - 
                                2
Očištěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme do polévky a vaříme 5 minut za občasného promíchání.
 - 
                                3
Poté přidáme drobně nakrájenou mrkev, brambory nakrájené na kostičky a rozpůlené kukuřičky. Opět vaříme tak dlouho, dokud není maso uvařené.
 - 
                                4
Na závěr vmícháme do polévky nakrájené lístky koriandru, rozpůlená rajčata a ploché rýžové nudle. Vše vaříme, dokud nezměknou nudle.
 - 
                                5
Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme koriandrem a ihned servírujeme.