Thajské nudle
Suroviny
- 350 g Krevety tygří - loupané
 - 120 g Nudle rýžové
 - 50 g Sójové výhonky
 - 500 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1.2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 153.2 mg
 - Draslík 235.6 mg
 - Vláknina 5643 mg
 - Vitamín A 5643 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájený česnek dozlatova opečeme ve woku s rozehřátým olejem, přidáme vejce, rychle zamícháme a nesmíme příliš dlouho zahřívat, aby nebylo tuhé. Přidáme krevety osušené papírovými utěrkami, podle návodu uvařené a scezené nudle a vše důkladně promícháme.
 - 
                                2
Vmícháme thajskou rybí omáčku, citronovou šťávu, polovinu arašídů, cukr, jarní cibulky, kajenský pepř, polovinu sójových výhonků a za stálého míchání vaříme na silném ohni 2 minuty, aby se všechny suroviny důkladně prohřály.
 - 
                                3
Rozdělíme do misek, posypeme zbývajícími arašídy, nakrájeným čerstvým koriandrem, sójovými výhonky a ozdobené klínky citronu servírujeme.