Medové rýžové nudle s paprikou a kukuřicí
Suroviny
- 250 g Nudle rýžové
 - 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 6 ks Cibule lahůdková
 - 0.75 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 0.35 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1513 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 405.1 mg
 - Vláknina 8059 mg
 - Vitamín A 8059 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do zeleninového vařícího vývaru dáme nudle a vidličkou je oddělíme od sebe. Vaříme je 2 minuty, pak necháme ve vývaru další minutu a když jsou měkké, scedíme a necháme odkapat.
 - 
                                2
Omytou jarní cibulku s natí nakrájíme na tenká kolečka. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Sladkou sterilovanou kukuřici scedíme a necháme odkapat.
 - 
                                4
Ve woku na rozpáleném oleji s máslem zpěníme polovinu nakrájené cibulky. Přidáme med, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme pokrájenou papriku a minutu ji restujeme s cibulkou. Přimícháme kukuřici s nudlemi, ochutíme sójovou omáčkou a 3 lžícemi vína. Promícháme a rozdělíme porce na talíře. Každou porci posypeme pokrájenou cibulkou.