Rýžové těstoviny po ligursku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 965 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 330.2 mg
 - Vláknina 7160 mg
 - Vitamín A 7160 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme rajčata a rozkrojíme je na poloviny. Oloupaný a zmáčknutý stroužek česneku necháme zesklovatět na pánvi s rozpáleným olejem, přidáme piniová semena, která jsme předem opražili v troubě nebo na pánvi, nasekané olivy a cuketu nakrájenou na slabé proužky, nakonec rajčata. Osolíme, navoníme bazalkou natrhanou na malé kousky a podlijeme troškou teplé vody. Vaříme 5 minut a případně ještě dochutíme.
 - 
                                2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, když jsou „al dente", a krátce dovaříme na pánvi s omáčkou. Omyjeme a osušíme pažitku, najemno ji nasekáme, přidáme k těstovinám a rozdělíme na talíře.
 - 
                                3
Mrkev oškrabeme, nastrouháme ji přímo na těstoviny a ihned podáváme.