Hanojské závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Nudle skleněné
  • 60 g Mrkev kořen
  • 300 g Garnát obecný
  • 20 g Thajská bazalka
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 80 g Zelí čínské
  • 50 g Zelí hlávkové bílé
  • 120 g Cibulka jarní
  • 50 g Arašídy
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 180 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Omáčka rybí
  • 16 ks Rýžový papír
  • 1 ks Chilli paprička
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 3 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 5 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 126.2 mg
  • Draslík 541.8 mg
  • Vláknina 10226.8 mg
  • Vitamín A 10226.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle připravíme podle návodu. Poté nudle slijeme a propláchneme studenou vodou. Všechny suroviny na omáčku (protlak, cukr, omáčky...) smícháme a dáme stranou. Nudle nakrájíme na odpovídající délku a promícháme s octem, rybí omáčkou, rozdrcenými arašídy a uvařenými nakrájenými garnáty.

  • 2

    Do mísy vložíme pokrájené čerstvé bylinky, zelné listy, listy čínského zelí, jarní cibulku a nastrouhanou mrkev. Přidáme směs s nudlemi, vše důkladně promícháme.

  • 3

    Rýžový papír jeden po druhém namočíme na 30 vteřin do teplé vody a rozložíme na rovný povrch. Na každý položíme malé množství směsi zeleniny a nudlí. Postupně stočíme do malých rolek. Okraje zahrnujeme dovnitř, aby náplň nevypadávala. Podáváme společně s

  • 4

    omáčkou na namáčení.

Komentáře k receptu