Hanojské závitky
Suroviny
- 60 g Nudle skleněné
 - 60 g Mrkev kořen
 - 300 g Garnát obecný
 - 20 g Thajská bazalka
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 80 g Zelí čínské
 - 50 g Zelí hlávkové bílé
 - 120 g Cibulka jarní
 - 50 g Arašídy
 - 50 g Protlak rajčatový
 - 180 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Omáčka rybí
 - 16 ks Rýžový papír
 - 1 ks Chilli paprička
 - 5 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 3 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 4 polévková lžíce Ořechy burské pražené
 - 5 polévková lžíce Máslo arašídové
 - 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 810 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 126.2 mg
 - Draslík 541.8 mg
 - Vláknina 10226.8 mg
 - Vitamín A 10226.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle připravíme podle návodu. Poté nudle slijeme a propláchneme studenou vodou. Všechny suroviny na omáčku (protlak, cukr, omáčky...) smícháme a dáme stranou. Nudle nakrájíme na odpovídající délku a promícháme s octem, rybí omáčkou, rozdrcenými arašídy a uvařenými nakrájenými garnáty.
 - 
                                2
Do mísy vložíme pokrájené čerstvé bylinky, zelné listy, listy čínského zelí, jarní cibulku a nastrouhanou mrkev. Přidáme směs s nudlemi, vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Rýžový papír jeden po druhém namočíme na 30 vteřin do teplé vody a rozložíme na rovný povrch. Na každý položíme malé množství směsi zeleniny a nudlí. Postupně stočíme do malých rolek. Okraje zahrnujeme dovnitř, aby náplň nevypadávala. Podáváme společně s
 - 
                                4
omáčkou na namáčení.