Salát z rýžových nudlí s vařeným kuřecím masem
Suroviny
- 150 g Kedlubna
 - 300 g Kuřecí prsa
 - 100 g Pórek
 - 100 g Nudle rýžové
 - 100 g Karotka
 - 150 g Okurka salátová
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 600 ml Voda pitná
 - 600 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.25 kávová lžička Pepř bílý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 484 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 75.5 mg
 - Draslík 574.8 mg
 - Vláknina 5851.8 mg
 - Vitamín A 5851.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle vložíme do vroucí osolené vody se lžící oleje a vaříme na skus. Nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme, pórek očistíme a nakrájíme na proužky, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky, karotku očistíme a nakrájíme na silnější kolečka, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na slabší proužky.
 - 
                                2
V míse promícháme česnek se solí, pepřem, zázvorem, sezamovými semínky, sójovou omáčkou a šlehačkou. K směsi vmícháme nudle a kuřecí maso.
 - 
                                3
Salát podáváme na servírovací míse a obložíme zeleninou.