Směs masa s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 100 g Kedlubna
 - 100 g Kuřecí prsa
 - 100 g Lilek
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Vepřová kýta
 - 100 g Játra drůbeží
 - 350 g Nudle rýžové
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 40 ml Víno bílé
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Zázvor mletý
 - 2.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 0.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 32.8 mg
 - Draslík 647.9 mg
 - Vláknina 8986.6 mg
 - Vitamín A 8986.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.3 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové i kuřecí maso a játra očistíme, poté rozkrájíme na nudličky. Cibulky krájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, očištěný lilek a kedlubnu nakrájíme také na nudličky. Papriky očistíme, vyjmeme semínka a pokrájíme též na nudličky.
 - 
                                2
V rendlíku na oleji zpěníme cibulky s česnekem, přidáme maso a osmažíme. Poté vsypeme zbylé suroviny (bez soli) a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Na závěr směs osolíme a držíme v teple.
 - 
                                3
Mezitím v osolené vodě uvaříme nudle na skus, scedíme, necháme okapat a přimícháme k masu.
 - 
                                4
Na omáčku drobně pokrájíme očištěné žampiony, osmahneme je na oleji, zaprášíme moukou a orestujeme. Poté naředíme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali sójovou omáčku. Směs krátce na mírném plameni povaříme.
 - 
                                5
Nudle s masem podáváme přelité omáčkou.