Směs masa s rýžovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kedlubna
  • 100 g Kuřecí prsa
  • 100 g Lilek
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Vepřová kýta
  • 100 g Játra drůbeží
  • 350 g Nudle rýžové
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 2.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 0.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 32.8 mg
  • Draslík 647.9 mg
  • Vláknina 8986.6 mg
  • Vitamín A 8986.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové i kuřecí maso a játra očistíme, poté rozkrájíme na nudličky. Cibulky krájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, očištěný lilek a kedlubnu nakrájíme také na nudličky. Papriky očistíme, vyjmeme semínka a pokrájíme též na nudličky.

  • 2

    V rendlíku na oleji zpěníme cibulky s česnekem, přidáme maso a osmažíme. Poté vsypeme zbylé suroviny (bez soli) a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Na závěr směs osolíme a držíme v teple.

  • 3

    Mezitím v osolené vodě uvaříme nudle na skus, scedíme, necháme okapat a přimícháme k masu.

  • 4

    Na omáčku drobně pokrájíme očištěné žampiony, osmahneme je na oleji, zaprášíme moukou a orestujeme. Poté naředíme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali sójovou omáčku. Směs krátce na mírném plameni povaříme.

  • 5

    Nudle s masem podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu