Cannelloni s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 300 g Mrkev kořen
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 200 g Cannelloni
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná T 400
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 554 mg
  • Vláknina 12321 mg
  • Vitamín A 12321 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici očistíme, omyjeme a osušíme. Natrháme ji na jednotlivé růžičky. Mrkev opláchneme, oloupeme, omyjeme od nečistot, překrojíme podélně na třetiny a nadrobno pokrájíme.

  • 2

    Očistíme a omyjeme pórek, rozkrájíme na nudličky. Připravíme pánev, v ní rozpálíme olivový olej, přidáme brokolici, mrkev i pórek a za stálého míchání 5 minut podusíme.

  • 3

    Pánev se zeleninou odstavíme ze sporáku, k zelenině přidáme kysanou smetanu, vejce a dobře promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.

  • 4

    Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, zaprášíme moukou, trochu osmahneme a podlijeme mlékem. Necháme projít varem a dochutíme solí, muškátovým oříškem i citronovou šťávou.

  • 5

    Nízkou zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, na dno nalijeme část omáčky.

  • 6

    Cannelloni spaříme ve vroucí vodě, poté je vložíme do studené vody. Takto připravené canelloni naplníme zeleninou a vkládáme do formy. Vše přelijeme zbylou omáčkou a posypeme nastrouhaným Eidamem. Vložíme do střední části vyhřáté trouby, zapékáme 20 - 25 minut.

  • 7

    Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme. Hotové cannelloni vyjmeme z trouby, upravíme na talíře, podáváme posypané pažitkou.

Komentáře k receptu