Linguine s kaštany a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Těstoviny Linguine
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 200 g Vodní kaštany v nálevu
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 3500 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Víno Marsala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1983 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 43.3 mg
  • Draslík 237.2 mg
  • Vláknina 4102.5 mg
  • Vitamín A 4102.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Kaštany scedíme, žampiony nakrájíme na silnější plátky, cherry rajčátka rozpůlíme, petrželku nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony a osmahneme. Přidáme kaštany, přilijeme víno, smetanu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rajčátka, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu